CUM NE PROTEJAM OCHII IN TIMPUL VERII

Cei mai multi dintre noi avem grija sa ne protejam pielea de razele de soare cu ajutorul cremelor de protectie solara, dar nu trebuie sa uitam sa ne protejam si ochii de radiatiile UV. Vara inseamna mai mult timp petrecut in aer liber, iar studiile arata ca expunerea la lumina soarelui poate creste riscul de a dezvolta cataracta, excrescente oculare si cancer. Dar acelasi risc se aplica si atunci cand folosim solarul, de aceea este important sa ne protejam ochii si de radiatiile UV din interior. Lumina soarelui reflectata de nisip si apa pot provoca fotokeratita, de aceea este important sa nu ne lasam ochii neprotejati atunci cand mergem la piscina sau la plaja.

Radiatiile UV, indiferent daca provin de la lumina soarelui sau din surse artificiale de interior, poate deteriora tesuturile de la suprafata ochiului, precum si corneea si cristalinul. Din pacate, multi dintre noi nu suntem constienti de pericolele care le reprezinta radiatiile UV. Dar cu ajutorul ochelarilor de soare care blocheaza radiatiile UV, ne putem bucura in siguranta de vara si in acelasi timp , scadem riscul bolilor oculare care pot duce la orbire si a tumorilor oculare.

Este important sa incepem sa purtam ochelari de protectie de la o varsta cat mai mica, pentru a ne proteja ochii de anii de expunere la radiatiile UV. Pe langa ochelarii de soare, palariile cu boruri largi ne asigura un plus de protectie. Ce este bun pentru noi este bun si pentru cei dragi noua, de aceea trebuie sa avem grija si de cei mici si de cei mai in varsta, oferindu-le aceleasi mijloace de protectie ca si cele utilizate de noi.

Atunci cand alegem ochelarii de soare, trebuie sa-i alegem pe cei care au marcat pe eticheta 100% protectie UV sau UV 400. Tot pe eticheta sau pe bratul ochelarului mai trebuie sa gasiti inscriptionat cat.3. Pentru a fi cat mai bine protejati, este recomandat sa folosim ochelarii de soare care blocheaza atat razele UVA, cat si razele UVB. Rama de ochelari este bine sa fie curbata pe langa tample, astfel incat razele solare sa nu poata patrunda prin lateral.

Lentilele polarizate cu sau fara dipotrii pe care le oferim clientilor nostrii ofera protectie UV 100% impotriva radiatiilor UVA si UVB si diminueaza stralucirea cauzata de reflexia luminii de pe diferite suprafete plane precum apa, nisip si parbriz, care creeaza disconfort ochilor nostri.

Totodata oferim clientilor nostrii lentile de soare cu dioptrii, dar cu protectie UV 100% si cu anti-reflex, diferite culori, cu oglinda sau in degrade. Lentilele se soare cu dioptrii pot fi montante in rama de ochelarii de soare sau in rama normala, in functie de alegerea dumneavoastra.

Daca tinem cont de aceste sfaturi simple, ne putem bucura de soarele verii in conditii de siguranta, protejandu-ne in acelasi timp vedrea.

© 2024 - EMA & D OPTICS, Toate drepturile rezervate.